Kuidas ära hoida ümbrikuapsakat a la Oscarite gala?

Oscarite galal juhtus iga korraldaja täielik õudusunenägu kui võitjate nimesid sisaldanud ümbrikud läksid omavahel sassi.

Warren Beatty ja Faye Dunaway kuulutasid aasta parimaks filmiks muusikali “La La Land”.  Võitjad tulid juubeldades lavale ning alustasid oma tänukõnet kui selgus, et väljakuulutajate kätte oli sattunud vale ümbrik – tegelik võitja oli hoopiski film “Kuuvalgus”.

Vaata juhtunud prohmakat allolevas videos:

Oscarite gala on üks suurejoonemalisi maailmas ja sellise mastaabiga üritusel näpuvigu üldjuhul sisse ei satu. Inimlikke eksimusi võib loomulikult juhtuda, kuid tuginedes eventmanagerblog.com’ile saab neid vigu vältida jälgides paari lihtsat asja:

1.  Ümbrikuid peaks enne lavale jõudmist kontrollima vähemalt kaks inimest.

2.   Ümbrikutele konkreetne süsteem.
Märgista kõik ümbrikud loetavalt ning arusaadavalt

3. Ohjelda olukorda enne kui on liiga hilja.
Oscari galal jõudsid “La-la-landi” osatäitjad juba lavale tormata ja tänukõnesid pidada. Kui avastad, et lavale on sattunud vale ümbrik, siis tuleb reageerida koheselt – mitte vaadata, kuhu olukord viib.

4. Valmista auhindade üleandjad ette võimalikeks prohmakateks.

5.Professionaal suudab oma stressileveli madala ning pea külmana hoida.
Backstage ei ole koht inimestele, kes ei talu pingelises olukorras töötamist ning lähevad kergesti stressi.

Tekkinud olukord on heaks õppetunniks kõikidele korraldajatele: ka kõik pisidetailid on ürituse õnnestumiseks ühteviisi olulised ning samas – inimlikke eksitusi võib juhtuda ka parimatega meist.